Na brniško letališče je iz Kitajske prispelo prvo od šestih letal s 20 tonskim tovorom zaščitne opreme iz skoraj 31 milijonov evrov vredne pogodbe, ki jo je podjetnik Joc Pečečnik sklenil z zavodom za blagovne rezerve.

Joc Pečečnik zaprl usta dvomljivcem

V največjem poslu za dobavo zaščitne opreme, ocenjenem na 129 milijonov evrov, je podjetje Joca Pečečnika Public Digital Infrastructure priskr priskrbelo težko pričakovano opremo. Letalo iz Čengduja na Kitajskem, ki je v zgodnjih jutranjih urah pristalo na brniškem letališču, sta pričakala obrambni minister Matej Tonin in dobavitelj Pečečnik.

Prispelo samo 15 odstotkov opreme. ostala oprema še pride

Dvomljivcem iz oddaje 24ur zvečer je Joc že včeraj zaprl usta, danes pa se je pokazalo, da je roba res tu in to je pred prazniki res velik uspeh za Slovenijo. S prvim letalskim tovorom je tako po besedah Pečečnika Slovenija dobila približno milijon sto tisoč mask tipa ffp2, približno 15 tisoč zaščitnih oblek za zdravnike in milijon 600 tisoč rokavic. Po navedbah podjetnika gre za zgolj 15 odstotkov vse opreme, ki bo v Slovenijo prišla v prihodnjih dneh. Ta mora biti sicer v celoti dostavljena do 24. aprila.

HVALA VSEM KI DELATE DOBRA DELA V ČASU KRIZE!

MG