Jok (okužene?) Violete Tomič? Ne bo mogla kandidirati več za poslanko?

tomić violeta
Violeta Tomič, slika: zajem zaslona

Violeta Tomič, je ena tistih poslank, ki ji služba poslanke še najbolj ustreza, saj se ne ve, kaj bi sploh delala, namesto tega. 

Violeta v stranki brez dvotretjinske večine?

Sicer pa je poslanska skupina Levica več ali manj razklana tudi znotraj. Kot piše Požareport se znotraj stranke dogajajo trenja, še posebej s strani omenjene Violete, Spor  se vleče že iz evropskih volitev leta 2019, ko je Tomićeva med kampanjo neslavno propadla kot tako imenovana “spitzenkandidatka”. Pa je šlo 15.000 evrov plače po zlu.

Je pa Violeta  pogrnila tudi na volitvah za namestnika koordinatorja stranke Luke Mesca, ko na svetu stranke najprej ni zbrala potrebne večine, kasneje pa naj bi od kandidature raje odstopila. Meščeva namestnica je tako prejšnji mesec, postala ljubljanska mestna svetnica Levice in umetnostna zgodovinarka Asta Vrečko, ki je na svetu stranke dobila 31 glasov (dva sta bila proti, štirje pa vzdržani).

In utegne se zgoditi, da Tomićeva ne bo mogla niti kandidirati več za poslanko, saj se njen drugi mandat v parlamentu končuje. Kot določajo pravila stranke, ji mora morebitni tretji mandat kandidature potrditi stranka z dvotretjinsko večino, katere pa Violeta očitno nima?

In če se v parlament ne uvrsti niti nekdanji burtkež s Šmarce, potem bi morebiti lahko z Violeto združila moči in bi imeli novo cirkuško skupino?

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.