V živalskem vrtu v Zagrebu s koronavirusom okužena leva?

slika je sombolna

V zagrebškem živalskem vrtu sta  leva okužena s koronavirusom. Gre za prva potrjena primera okužbe od začetka epidemije.

S koronavirusom okužena leva v zagrebškem živalskem vrtu?

Virus pri levih so potrdili z laboratorijskimi analizami vzorcev brisov, ki so jih vzeli iz njunih iztrebkov in nosov. Testiranje so na živalih opravili potem, ko sta ti kazali znake bolezni covida-19, imeli pa sta tudi stik z osebo, ki je bila pozitivna na koronavirus. Piše portal N1.

Kot so sporočili s hrvaškega ministrstva za kmetijstvo, so bila testiranja opravljena v okviru programa za spremljanje širjenja okužb pri živalih in se ukvarja s preučevanjem njihove vloge pri epidemiji covida-19. Program poteka v sklopu laboratorija Veterinarske fakultete v Zagrebu.

Pred kratkim, sta se S koronavirusom  okužila tudi dva sumatranska tigra v indonezijskem živalskem vrtu, ki že okrevata po okužbi s covidom-19. Indonezijske oblasti sedaj poskušajo ugotoviti, kako sta se sumatranska tigra, ki sicer veljata za ogroženi živalski vrsti, uspela okužiti.

Za okužbo s koronavirusom naj bi bili dovzetni predvsem primati in večje mačke. Prisotnost koronavirusa pa so med drugim odkrili tudi v živalskem vrtu v New Yorku, pri bengalski tigrici, ki je kazala znake obolenja dihal. Tigrica iz živalskega vrta v Bronxu se je okužila od oskrbnika, za katerega so kasneje potrdili prisotnost koronavirusne bolezni.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.