Julij v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru

botanični vrt univerze v mariboru

v mesecu juliju vas vabimo, da se sprehodite po vrtu, kjer prevladujejo cvetoče vrtnice, trajnice in trave. V svojo senco vabijo krošnje listavcev, za malo aromaterapije med sprehodom pa nasad iglavcev ali pinetum.

V času počitnic za otroke pripravljamo bralne in ustvarjalne sobotne dopoldneve, vabimo pa tudi na tematski voden ogled vrta:

Sobota, 3. julij, ob 10.00, Počitniško branje in ustvarjanje s Kristjanom

Spoznali bomo knjigo Košček mojega srca in njenega avtorja Kristjana Vebra iz Celja. Kristjan je študent predšolske vzgoje na pedagoški Fakulteti v Mariboru. Knjiga je njegovo prvo avtorsko delo, ilustrirala jo je Špela Guček. Po branju otroke čaka ustvarjalna likovna delavnica, kjer bomo s tempera barvicami izražali svoje želje.

Sobota, 10. julij, ob 10.00, Počitniško branje in ustvarjanje z Vesno

Z Vesno Gomboc, pedagoginjo, samozaposleno v kulturi, bomo spoznavali vile in zdravilne rože. Brali bomo ljudske pripovedke na temo zdravilnih rastlin. Ustvarjalni del bomo zapolnili sajenjem sadik zelišč v posebno kroglo iz maha, ki ji pravimo ‘kokedama’.

četrtek , 15. julij, ob 18.00, Raznolikost hortenzij, tematsko strokovno vodenje

Pridružite se nam na sprehodu po botaničnem vrtu, kjer boste ob strokovnem vodstvu Mete Pivec, strokovne sodelavke v botaničnem vrtu, spoznavali čudoviti svet raznolikih hortenzij.

Sobota, 10. julij, ob 10.00, Počitniško branje in ustvarjanje z Vesno

Z Vesno Gomboc, pedagoginjo, samozaposleno v kulturi, bomo spoznavali simboliko ‘praprotovega semena’. Tema tokratne pravljice je zdravilstvo v ljudskem izročilu.

V ustvarjalnem delu bomo izdelovali blazine iz blaga brez šivanja, polnjenje s praprotjo.

Za obisk napovedanih dogodkov je potrebno plačati vstopnino v vrt. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
69%
4.5km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
8°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.