S ponedeljkom sproščanje ukrepov za gostinske lokale, trgovine in igralnice

Lokal gostilne skupina
slika je simbolna, foto: Primorske novice!

Vlada je na seji, ki je v okviru obiska podravske regije potekala na Ptuju, sklenila, da se s prihodnjim tednom dodatno sprosti ukrepe pri opravljanju dejavnosti. 

DODATNA SPROŠČANJA UKREPOV

S ponedeljkom tako ne bo več treba zagotavljati 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko v poslovnih prostorih oz. trgovskih centrih, je na Twitterju zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

V gostinskih lokalih se odpravlja obveznost zagotavljanja trimetrske razdalje med mizami, prav tako ne bo več potrebno nošenje mask v notranjosti gostinskih obratov. Igralni saloni lahko od prejšnjega ponedeljka ponujajo do 75 odstotkov razpoložljivih igralnih mest, pa po novem te omejitve ne bo več.

Pri opravljanju kongresne dejavnosti je trenutno število oseb v zaprtih javnih prostorih oz. na odprtih površinah s fiksnimi sedišči omejeno na do 75-odstotne zasedenosti zmogljivosti sedišč, med osebami pa mora biti eno sedišče prosto, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Na kongresih bodo lahko zasedena vsa sedišča, je danes sporočil Počivalšek.

Tako se bodo v ponedeljek še dodatno sprostili ukrepi, ki jih je vlada zrahljala že s prejšnjim tednom, ko je po vsej državi v luči izboljšanih epidemičnih razmer ponovno omogočila opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.