Jure Sešek: “Janša je bil le Janez z umazanimi čevlji, ki je prišel pomagat!”

Slika, omrežje X, (radio Ognjišče)

Pomoč je tisto, kar sedaj potrebujejo ljudje, katere je prizadela nedavna vremenska ujma. In, kot piše Jure Sešek, z radia Ognjišče več od objema je gotovo ponujena pomoč.

Poslušamo kako je prav biti sočuten, strokovnjaki nas opozarjajo, na kakšen način naj pristopamo k prizadetim. Objem, pravijo, je več vreden kot tisoč besed v slogu: “Vse bo še dobro,” ali: “Da ste le vsi živi in zdravi!” Podučil sem se, da s takimi mislimi, pa čeravno so srčno iskrene, tolažim le sebe. Objemi in prisluhni. Stiska mora ven, skrb naj bo ubesedena, mi pa bodimo sočutni sprejemniki.” Je na portalu radia ognjišče zapisal voditelj Jure Sešek, ob spominu na skupno pomoč pri sanaciji škode, ko sta s predsednikom stranke SDS, Janezom Janšo in drugimi pomagala odpravljati.

Naj se dotaknem objave omenjene fotografije z Janezom Janšo na našem facebook portalu. Vedno znova smo v dilemi, koliko in kaj objaviti, česa ne.  Vedno nas skrbi kaj bi se lahko razumelo narobe, kakšne komentarje bi lahko izzvali. Pa ne vem, če ima smisel spraševati se. Bodi to, kar si, objavi, kar bi po tvoji presoji lahko prineslo dobro. Objave prostovoljcev v teh dneh lahko predstavljajo vzpodbudo ostalim, morda predstavljajo kak droben obliž na rame prizadetim. Sprašujem se tudi, zakaj komentarjev ne znam videti tako, da bi lepi preglasili zlobne. Zakaj slednjim dajem toliko pozornosti, da me razjezijo. Zakaj me zapis anonimneža, ki cilja z ostro puščico tako boli?”Se sprašuje voditelj na radiu Ognjišče, Jure Sešek.

Jure Sešek  in Janez Janša, slika: omrežje X, (radio Ognjišče)

Vsem, ki verjetno ves čas le ždijo za tipkovnico ali telefonom in bruhajo gnev na vse, kar jim ni povšeči, bi rad odgovoril. Vsakemu bi rad napisal, da se moti, da je bil »vodja opozicije« v nedeljo le »Janez« z umazanimi čevlji. Da je prišel pripravljen na pomoč, garal do večera, da si je delovno oblačilo umazal tako, kot Iztok, Andraž, Neža, Jože in vsi ostali. Pri delu, z blatom, ki smo ga prenašali iz poplavljenih prostorov. Brez PR-ovcev je bil, brez želje po fotografiranju, brez vsega, kar so mu ob naši objavi slabega pripisovali. Prišel je z ženo in otrokoma.

Med tem, ko nekateri levičarji, ki večinoma spijo doma, kot poslanec Jonas Žnidaršič, bi take, ki si po njegovem nabirajo politične točke obešal sredi Ljubljane. Mariborski filozof Boris Vezjak, kateri si nebi umazal škornjev se norčuje iz blatne majice predsednika SDS Janeza Janše, predsednica društva novinarjev, ki je hkrati tudi in hči županje Črne na Koroškem Petra Lesjak Tušek, pa trdi, da so Janšo z “ajmajem” kar polili. 

Taki komentarji seveda ne pripomorejo k pomoči, še manj pa so v doprinos ljudem, ki jih je prizadela ujma. In zanimivo. take opazke prihajajo iz vrst prav tistih, ki so močni le na jeziku, kaj je to lopata in vedro, pa najverjetneje niti ne vedo.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.