Protest proti vladi Marijana Šarca se bliža in v četrtek, bo pred Prešernovim spomenikom donela slovenska pesem, vihrale bodo slovenske zasteve in na tisoče ljudi bo trenutni vladi povedalo, das je čas, da se poslovi.

10. oktobra bo prešernov trg nabito poln ?

V kabinetu predsednika vlade sicer pravijo, da ima vsakdo pravico organizirati shod. Nosilec protesta pa je človek, kateremu so bile najbolj kršene človekove pravice, nekdanji mariborski župan Franc Kangler v sodelovanju z iniciativo Rešimo Slovenijo.

Iz Podravja je napovedanih kar nekaj organiziranih izrednih avtobusnih prevozov. Tako se bo protesta v Ljubljani samo iz Podravske regije udeležilo okoli 300 ljudi.

Za kulturni program bo skrbel velik domoljub in legenda slovenske glasbe Alfi Nipič, ter skupina Pepel in kri.

Vse več gibanj in organizacij prihaja v četrtek v Ljubljano. Prisotnost so potrdili.Alojz Kovšca predsednik DS RS, ljubljanska Civilna iniciativa za zaščito čiste pitne vode, Slovenska kmečka zveza pri SLS, Sindikat delavcev migrantov Slovenije, Iniciativa za zaščito moravške doline, Civilna iniciativa za oskrbo slovenske Istre s pitno vodo, SLS, Slovenska demokratska stranka, Zeleni Slovenije, Novi socialdemokrati. Sodelovanje je napovedalo več civilnih iniciativ proti migrantskim centrom in zaščito Slovenije pred nezakonitimi migranti, več civilnih iniciativ in drugih skupin za zaščito slovenskega podeželje pred napadi zveri, več različnih ljubljanskih civilnih iniciativ, Civilna iniciativa za ustrezno traso 3. razvojne osi in drugi.

Zakaj je potrebno iti na protest pa je povedala tudi poslanka DZ RS gospa Karmen Furman:

MG