K Ruski kapelici le še štirje rusofili?

slika je simbolna, Demokracija

Pri Ruski kapelici pod Vršičem se je Društvo Slovenija Rusija s položitvijo venca, minuto tišine in molitvijo spomnilo tam pokopanih žrtev tragičnega dogodka iz časov prve svetovne vojne

Društvo Slovenija Rusija je sicer sporočilo, da je slovesnost potekala na podlagi skupnega razumevanja udeležencev, da spominjanje na pretekle vojne in izgubljena človeška življenja vsebuje sporočilo miru in poziva k sožitju med narodi in verstvi, saj je preprečevanje novih uničujočih spopadov mogoče le na podlagi vzdrževanja visoke kulture spomina.

A to ne zadrži dejstva, da je ta kraj obiskal ravno tisti, ki je kriv za agresijo na suvereno državo Ukrajino in ne zadrži dejstva, da so se mu klanjali vsi tisti, kateri imajo sedaj polna usta kako obtožujejo Rusijo zaradi napada na Ukrajino. Sicer po, roko na srce, Slovenci z Rusi ne delimo prav veliko.  prvi rusifil našega glavnega mesta Janković je celo ponosen na odlikovanje, ki ga je dobil iz rok fašista Putina. Mogoče si je zato v Kučanu našel pravega prijatelja, da sta šla pod Vršič obujat spomine o ruskem prijateljstvu.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.