zdravnik
Slika: UKC Maribor

Minule dni je v javnosti kar veliko prahu dvignil pojav južnoafriške različice koronavirusa, s katero je okužen zdravnik Matjaž Voršič, zaposlen v UKC Maribor.

Izjava okuženega zdravnika Matjaža Voršiča

“V Namibijo hodim vsako leto zadnjih sedem let, tako službeno, kot na osebni dopust. Lani sem prav zaradi bližajoče se epidemije, svojo pot odpovedal. Januarja letos sem prejel dva odmerka Pfizerjevega cepiva. 14 dni po prejetem drugem odmerku cepiva in po razvoju polne imunosti, sem še enkrat opravil test, ki je bil negativen. Za odhod v Namibijo sem se nato odločil na podlagi ugodne epidemiološke situacije v tej državi. Tam sem namreč v eni od bolnic s kolegom ortopedom opravil nekaj zahtevnih operacij hrbtenice. Preostali del dopusta sem izkoristil za potovanje po Namibiji in obisku prijateljev,” je povedal okuženi zdravnik. Pišejo Slovenske Novice.

Izjavo je zdravnik nadaljeval:” Pred vrnitvijo v domovino, sem dvakrat opravil testiranje, ki je bilo obakrat negativno. V ponedeljek, takoj po prihodu v Maribor, sem opravil še eno testiranje, ki je bilo prav tako negativno. Ker nisem imel simptomov, sem se, ob strogem upoštevanju vseh ukrepov, v torek odpravil v službo. Ko so se v torek dopoldne pri delu v ambulanti v UKC Maribor, nenadoma pojavili simptomi, sem takoj stopil v kontakt z ustreznimi epidemiološkimi službami, se izoliral in opravil testiranje. Rezultat tega dne je bil pozitiven, zato sem skupaj z epidemiološko službo ustrezno ukrepal, se samoizoliral in identificiral vse možne kontakte. Zaenkrat ni znakov, da bi kdorkoli od ljudi, s katerimi sem bil v stiku, obolel za novo različico virusa, kar je sedaj tudi moja glavna skrb.

Okuženi zdravnik Matjaž Voršič:Vsem prizadetim se iskreno opravičujem za vse nevšečnosti, ki sem jim jih povzročil.”

Je pa danes pred mariborskim UKC potekala v zvezi s tem tudi novinarska konferenca, katero si lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

PM