Kaj pravi Janez Janša o sodelovanju z Robertom Golobom?

Kaj pravi Janez Janša o sodelovanju z Robertom Golobom?
janez janša - SDS
Predsednik stranke SDS, Janez Janša, slika: Žan Janša

Koalicija je včeraj na Brdu pri Kranju štiri ure pretresala možnosti realizacije projektov, ki jih še lahko izpelje do konca mandata.

Janša o realizaciji novih projektov do konca mandata

Predsednik vlade Janez Janša je srečanje, ki je bilo namenjeno oceni dosežkov v mandatu in pristopu k reševanju perečih odprtih vprašanj, označil za izjemno produktivno in konstruktivno. Seznanili so se s situacijo glede razvoja epidemije in boja proti covidu-19 ter se dokončno dogovorili glede draginjskih dodatkov zaradi podražitve cen energije. Dogovorili so se še o nekaterih odprtih zadevah, kjer je še treba končati odločanje v DZ, piše Siol.net.

Janša je v zvezi z zakonom o dohodnini dejal, da so bili na sestanku podani tudi predlogi v smeri, da koalicija sprejme izziv glede nekaterih zakonov, kjer so predlagani posvetovalni referendumi. Tak je tudi zakon o dohodnini, “ki vsem dviga plače, da se končno Slovenci odločijo, ali so za to, da imajo večje plače, ali ne,” je dejal Janša. Dodano je pojasnil, da bodo pogledali, kakšne so terminske in proceduralne možnosti in okviri, da bi bilo to odločanje skupaj z volitvami, da ne bo nastali dodatni stroški in da ne bi ljudje dvakrat hodili v kratkem času na volišča.

Na vprašanje o sodelovanju z morebitnim novim igralcem na političnem prizorišču Robertom Golobom pa je odgovoril, da k sodelovanju vabijo vse, ki bodo izvoljeni v prihodnjo sestavo DZ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.