Predsednik vlade Janez Janša
Predsednik vlade Janez Janša

Predsednik vlade Janez Janša se je odzval na predlog vložitve konstruktivne nezaupnice vladi. pravi, da je to destruktivna nezaupnica.

Destruktivna nezaupnica ne sme zavirati dela vlade

Kot je dejal prvak SDS Janša, bodo najprej počakali na glasovanje o konstruktivni nezaupnici, katere vložitev za prihodnji teden napovedujejo v KUL. Janša je sicer do srede pričakoval odgovor poslancev DeSUS o tem, ali podpirajo vlado ali bodo klasična opozicija. Kot je dejal, odgovor vidi v glasovanju o osmem protikoronskem zakonu, ki so ga poslanci DeSUS podprli.
Koalicija se je v sredo sicer sestala na Brdu pri Kranju in sklenila, da bodo na podlagi opravljene razprave organi vseh treh koalicijskih strank SDS, SMC in NSi do 15. februarja situacijo analizirali. “Potem bomo sestanek nadaljevali in se dogovorili za morebitno izostritev prioritet v prihodnje”, je dejal Janša.

“Destruktivna nezaupnica”, kot je Janša poimenoval prizadevanja KUL, po mnenju koalicije ne sme zavirati njihovega in dela vlade, ker bi bilo to neodgovorno, je dejal Janša. “Razumemo, da tisti, ki so se tu zaplezali, morajo ta postopek nekako končati. V nastali situaciji je tudi prav, da se preštejemo. Je pa jasno, da iz vsega tega ne bo nič,” je navedel.

Janša je tudi napovedal, da bodo v začetku prihodnjega tedna ali še prej vsi predsedniki parlamentarnih strank dobili novo povabilo k sodelovanju z vlado. Janša je ob tem spomnil, da je bil njihov prvi poziv k sodelovanju iz maja lani v glavnem zavrnjen. Za podpis sporazuma sta se odločila predstavnika narodnosti in SNS. “Če njih vprašate, imajo dobre izkušnje s sodelovanjem. Morda bo to napeljalo k ponovnemu premisleku še koga iz opozicije,

PM