Kaj se dogaja z cepljenimi velenjskimi učitelji? Gre za zavajanje?

učitelji cepljenje slovenija cepilni
Vir: www.zdravje.si

Kaj se dogaja s cepljenimi velenjskimi učitelji? Veliko cepljenih učiteljev naj bi namreč imelo po cepljenju reakcije in zato niso prišli na delo.

Kaj se dogaja s cepljenimi velenjskimi učitelji?

Danes je tako odpadel pouk na velenjski OŠ Mihe Pintarja Toleda. Tam naj bi kar 26 učiteljevdobilo močne reakcije po včerajšnjem cepljenju. Ravnatelj Sebastjan Kukovec je zato hočeš-nočeš moral za danes preklicati pouk, saj šola nima dovolj nadomestnega učiteljskega kadra. Poskrbljeno je le za varstvo šolarčkov.

Ravnatelj je potrdil, da se je v sredo s cepivom AstraZenece cepilo 26 od 34 prijavljenih učiteljev. Večina jih je po cepljenju poročala o močnem glavobolu, vrtoglavici, povišani telesni temperaturi čez 39 stopinj in slabosti. Na šoli je sicer 57 zaposlenih, od katerih se je 34 odločilo za cepljenje.

Po poizvedovanju novinarjev Slovenskih novic  po drugih šolah v Velenju sicer ni večje odsotnosti učiteljev, prav tako nikjer zaradi tega odpovedali pouka: v Šolskem centru Velenje se je denimo cepilo okoli 120 zaposlenih, pa so odsotni le štirje, prav tako le o nekaj obolelih poročajo z OŠ Antona Aškerca in OŠ Livada. “Ne more biti drugega kot naključje. Mislim, da je šlo za za neki ‘tihi telefon’, ko so poročali eden drugemu o slabem počutju in nehote je nastala neka panika. Cepili smo 600 ljudi, mislim, da vzrok tiči nekje drugje, gre za strah,” pravijo v ZD Velenje.

v ZD niso zabeležili nobenega nujnega primera po cepljenju, prav tako so zahtevali, da se vseh 26 učiteljev javi svojim osebnim zdravnikom – tega menda doslej niso storili. 

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.