Kaj se zgodi s članom Gibanja svobode iz Maribora, če se preveč druži s člani SDS?

Andraž Osim, slika facebook

Andraž Osim, sicer predstavnik za stike z javnostjo pri Gibanju svoboda naj bi bil kaznovan. In razlog?Preveč se je družil s člani stranke SDS?

Tisti, ki se imajo za oblast v tej državi, so si zagotovo pogledali film “The Rise of Evil.” ,kateri prikazuje obdobje od od leta 1899 do 1941 v Nemčiji. Takrat se je namreč začela vzpenjati socialistična Hitlerjeva stranka. In prav v tem film pokaže ta vzpon in brezkompromisno držo diktatorja, ki je vodil stranko brez kakršnegakoli sodelovanje z drugimi. Tisti, ki je sodeloval z drugimi, je bil kaznovan!

Sedaj že nakedanji član Gibanja svoboda, Mariborčan Andraž Osim je eden tistih, ki na pristaja na enostranske zaključke in samovoljne rešitve. Sam namreč sumi, da je bil iz kabineta predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, odpuščen, kot predstavnik za stike z javnostjo, ker je pokadil cigareto z vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec in ob kavi poklepetal s strokovnim sodelavcem poslanske skupine SDS, ki je kot on iz Maribora. Dve preprosti srečanji, ki bi bili v normalnih kolektivih obravnavani kot del obče človeške prijaznosti, sta ga pahnili v nemilost pri predsedniku vlade Robertu Golobu in drugih. “Moje srečanje z njo je bilo takoj sporočeno v vrh stranke,” je zapisal v sporočilu. 

»Ali odstopim ali pa me bodo organi stranke vrgli iz Svobode. Pred tem mi je predsednik vlade na poslanski skupini očital, da sem oportunist. Kako deluje stranka, vidimo že po tem, da se vdira v kabinete, da se kliče ministre, se ji[h] sname s kljuke, daje se jim navodila, odslavlja se ljudi v kabinetih« Poudaril je, da je premier na začetku svojega vladanja trdil, da generalni sekretar (aktualna sekretarka je Vesna Vuković) ne bo imel kadrovskih moči, v njegovem primeru pa se je zgodilo nasprotno. Po njegovem je tako »golo dejstvo«, da »imamo prvega kadrovnika v državi, ki grozi vsevprek.«

Bo taka drža, Roberta Goloba pripeljala na pota osamljenosti in mu bodo poslanci prestopali v druge poslanske skupine?  Sodelovanje, ki je za demokratična načela najbolj ključen element je za svobodnjake očitno farsa. In ni dobro, da se v 21. stoletju zgledujejo po ureditvi nekdanjega režima.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.