Kaj vse očita županu Fištravcu mestna opozicija?

Kaj si nekatere opozicijske stranke MOM mislijo o županu Andreju Fištravcu? Napisano povzemamo po časniku Večer.

  • Slovenska demokratska stranka Maribor s predsednikom Zvonetom Zinrajhom med neizpolnjenimi obljubami Fištravca izpostavlja napoved več tisoč novih delovnih mest. Njegove obljube so prazne in zlagane. Zinrajh je prepričan, da je župan že ob nastopu svoje funkcije vedel, da takih obljub ne more izpolniti niti v treh polnih mandatih. Fištravec je, kot pravi Zinrajh obljubljal, da bo Maribor vstopna točko za poslovanje na Kitajskem in kitajske vlagatelje v nova podjetja, a razen številnih dragih “turističnih” potovanj njega in njegove ekipe ni bilo nič. Račune pa plačujemo Mariborčani. Prepričan je, da je Fištravec nastavljal nekompetentne kadre in jih tekoče zamenjeval po svetovalskem ključu ljudi iz njegove sence, kar ima za posledico slabo vodenje občinske uprave in slabo poslovanje nekaterih podjetij v lasti občine. Po njegovem mnenju je poskrbel za polno kreditno nesposobnost občine za nekaj naslednjih mandatov in s tem praktično ničelno investicijsko vlaganje v nove projekte iz proračuna Mestne občine Maribor.
  • Tudi  NLS (stranka nekdanjega župana Franca Kanglerja) so kritični do dela župana Fištravca. izpostavljajo nesposobnost črpanja evropskih in državnih sredstev. “V začetku mandata se je odpovedal evropskim sredstvom v višini dva milijona evrov za brv čez reko Dravo. Fištravčevi ekipi očita tudi “prenapihnjene in nerazvojno naravnane” proračune, nepregledne menjave direktorjev mestne uprave in javnih podjetij, dopuščanje prevelikega vpliva svetovalca Marka Kovačiča in nenadaljevanje prej začetih projektov, kot sta Evropska prestolnica kulture in Evropska prestolnica mladih.
  • Po ocenah mestnega odbora SMC je Fištravec zaviral razvoj Maribora. Ni mu uspelo izpolniti niti osnovnih pričakovanj meščanov Maribora, kaj šele svojih predvolilnih obljub. Večina občinskih cest je v katastrofalnem stanju. Potrebno bo zgraditi 70 kilometrov javne kanalizacije, na področju gradnje kolesarskih stez pa je Maribor na repu v Sloveniji. Pravijo v SMCju. Županovanje je drag in za Maribor škodljiv kadrovski vrtiljak v županovem kabinetu in javnih podjetjih. Delavna mesta pa se selijo v sosednjo občino Hoče., so še povedali.
  • Na vprašanje, ki so ga zastavili na portalu maribor24 ,kako ocenjuje županovanje Andreja Fištravca, mestna svetnica in poslanka Lidija Divjak Mirnik, pa je odgovorila, da bodo na to vprašanje morali odgovoriti njegovi volivci, ki so ga leta 2014 izvolili za župana Maribora. Izvolili so ga tudi zato, ker jim je obljubil 5000 delovnih mest, najsodobnejšo Tovarno baterij, Ameriško univerzo, … ! Zaželela pa mu je  veliko zdravja in osebne sreče, še prav posebej v letu 2019, ko ne bo več v funkciji župana Maribora.

Kaj od tega drži, ali ne drži in kako to ocenjujejo Mariborčani, pa bomo videli na letošnjih lokalnih volitvah.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.