zajem slika: Faktor - TV3

Včasih nekdanji komunisti res ne morejo iz svoje kože. Tako jih je v oddaji Faktor na TV3 na realna tla postavil politik Bernard Brščič.

Ko Brščič nalije vina nekdanjima “partijskima kolegoma!”

Milan Kučan, še zadnje, redko (še živo) ime nekdanje komunistične partije je v kratkem praznoval 80 let. in ravno o tem so razpravljali v oddaji Faktor na TV3, katerega je vodil Aljuš Pertinač, nekdanji član Socialnih demokratov, ki se je v času ministrovanja prvega gosta oddaje Igorja Lukšiča celo zaposlil na ministrstvu za šolstvo leta 2010. Drugi gost oddaje pa je bil politik, lahko rečemo bolj “desne sfere” Bernard Brščič, vodja 26. februar 2019 ustanovljene stranke Domovinska liga.

Če se vrnemo k temi, Kučanu. To da ga bosta v oddaji hvalila nekdanja politična sopotnika pri Socialnih demokratih Pertinač in Lukšič, seveda ni potrebno posebej poudarjati, jim je pa čistega vina nalil Brščič ko jima je dejal, da je ocena Kučanovega dela za Slovenijo zelo negativna. “Razumem pa da vidva, kot nekdanja partijska tovariša, to ocenjujeta drugače,” jima je zabrusil.

Zagotovo pa so v Sloveniji še mnogi ljudje za katere se lahko upravičeno reče, da so za Slovenijo, kot državo naredili zelo malo, ali praktično nič.

PM