Šola pouk stanje
slika je simbolna

Ta ali naslednji ponedeljek bi se morale skladno z načrtom sproščanja ukrepov odpreti šole. Na odprtje lahko računajo v sedmih regijah, upajo pa še v dveh do treh dodatnih, več bo znanega jutri po seji vlade.

Sedem regij izpolnjuje pogoje za odprtje šol

Vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša je včeraj na svoji prvi novinarski konferenci v čevljih Jelka Kacina povedala, da trenutno presegamo oba pogoja za prehod iz črne v rdečo fazo ukrepov. A hkrati smo pri obeh tako zelo blizu postavljenega kriterija, da je zelo verjetno, da bi se lahko že v ponedeljek, 25. januarja odprle šole, če kriterijev v sredo še ne bomo izpolnili, pa bi se moralo po načrtu odprtje šol zgoditi en teden kasneje, 1. februarja. V rdeči fazi je sicer predvideno odpiranje šol za prve tri razrede osnovne šole, piše Žurnal24.

Po načrtu sproščanja ukrepov se v rdeči fazi v najboljših regijah lahko odprejo še muzeji, knjižnice, galerije, brezkontaktne športne aktivnosti na prostem, individualna vadba in vadba družin. Odprle se bodo avtomehanične in podobne servisne dejavnosti, smučišča in nekatere trgovine.

PM