Kako bomo v Mariboru preživeli silvestrski večer

Vir: Pixabay

Mariborčani že kar nekaj časa radi silvestrujejo(mo) na prostem. Najprej je bilo to silvestrovanje v mestu na Trgu svobode, zdaj pa je v okviru Čarobnega decembra organizirano na Trgu Leona Štuklja. Pričelo se bo ob 21. uri z nastopom slovenske pevke Tanje Žagar & Avantura. Opolnoči nas čaka ognjemet, ki ga Mariboru poklanjata Nova KBM in Večer. Po polnoči pa bo zabava s skupino The Roctors.

Mesto se ognjemetu ni odpovedalo, kljub opozarjanju agencije za okolje o škodljivih in strupenih vplivih na okolje ter onesnaženju zraka, z delci PM 10, dušikovih oksidov, žveplovega dioksida in številnih drugih zelo strupenih snovi. Morda pa bi bilo to modro upoštevat prihodnje leto in denar namesto za ognjemet namenit humanitarnim organizacijam.

Že nekaj let je druga zelo priljubljena točka, kamor se odpravijo(mo) na silvestrovanje Mariborčani Mariborsko Pohorje. Nekateri se na Pohorje povzpnejo peš, nekateri pa se raje peljejo z gondolo. Javno podjetje Marprom, ki upravlja z krožno kabinsko žičnico, sporoča, da bo gondola danes, 31. decembra, vozila od 9. do 16. ure, nato bo znova neprekinjeno med 17.45 in 2. uro zjutraj naslednjega dne (1. januarja), ob 3. uri zjutraj pa bo opravila še zadnjo vožnjo. Do 0.30 bo prevoz z gondolo možen v obe smeri, od 0.30 do 2.00 samo v dolino, ob 3. uri zjutraj pa ponovno v obe smeri. Prav tako bodo dodatni prevozi na avtobusnih linijah št. 1 Tezno, št. 6 Vzpenjača, št. 4 Limbuš, št. 3 Brezje,in  št. 12 Himo – pok. Dobrava.

Veliko se jih je tudi odločilo za silvestrovanje v gostinskih lokalih in hotelih, saj jih večina poroča o skoraj polni zasedenosti.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
2.6km/h
0%
-2°C
1°
-4°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA