Poskrbite za svojo varnost in varnost svojega premoženja

Vir: Pixabay

Policija sporoča, da vsako leto med božično-novoletnimi prazniki obravnava večje število premoženjskih kaznivih dejanj, predvsem tatvin, vlomov, ropov in roparskih tatvin.

Odlične priložnosti za tatove so na primer gneča v nakupovalnih središčih, ko imajo ljudje pri sebi tudi večje količine gotovine. Priložnosti za tatvine so tudi zbiranja na različnih prireditvah, ko ljudje niso pozorni na svoje predmete. Ali pa daljša odsotnost z doma, saj v prazničnem času pogosteje odpotujemo ali obiskujemo sorodnike in prijatelje.

Policija zato svetuje, da pazimo na svoje stvari in jih ne puščamo na vidnih mestih brez nadzora, telefoni in denarnice naj bodo shranjene v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete, torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte, v lokalu, trgovini in na ulici ne razkazujte denarja.

Ob odhodu z doma zaklenite vrata stanovanja ali stanovanjske hiše, pustite prižgano kakšno luč, ker s tem ustvarite občutek, da je nekdo doma, ne puščajte sporočil, da ste odsotni, poskrbite, da vam nekdo redno prazni poštni nabiralnik in doma ne hranite večje količine denarja. Prav tako ne spuščajte neznancev v stanovanje ali hišo.

V večernem in nočnem času se izogibajte temačnim in praznim ulicam, kjer bi lahko postali žrtve drznih tatvin in ropov. Z napadalcem oziroma roparjem se ne spuščajte v konflikt. Previdni bodimo pri uporabi bankomatov in plačevanju s kreditno kartico. Preden uporabimo bankomat je dobro, da smo pozorni na sumljive osebe v bližnji okolici, pregledate bankomat, prekrijete vtipkano PIN številko, uporabljate SMS obvestilo o opravljenih plačilih ali dvigih denarja in denar takoj pospravite v denarnico.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
67%
1km/h
0%
22°C
24°
20°
21°
Tue
20°
Wed
20°
Thu
21°
Fri
17°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA