Kako je izgledalo ukrajinsko mesto Mariupol prej in kako izgleda danes?

Razmere v mestu Mariupol so grozljive. Ruski okupatorji so mesto dobesedno uničili. Prav nobena stavba v mestu ni nepoškodovana.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da je dolgotrajni ruski napad na oblegano mesto Mariupol teroristični napad, ki se ga bo spominjalo stoletja. V mestu je praktično uničeno vse. Rusi so pred nedavnim bombardirali tudi šolo, kjer se je skrivalo okoli 400 ljudi, večinoma otroci, ženske in starejši. Ljudje v mestu so še vedno ujeti v raznih  stavbah in zakloniščih. Življenja praktično ni.

Sicer pa je bilo mesto Mariupol  ustanovljeno na mestu nekdanjega kozaškega tabora po imenu Kalmius in je mestne pravice dobil leta 1778. Bil je središče za trgovino z žitom, metalurgijo in težko industrijo, vključno z Leninovim metalurškim kombinatom in jeklarno Azovstal. Mariupol je igral ključno vlogo pri industrializaciji Ukrajine.  Mariupol je bil središče industrije, pa tudi visokega šolstva in poslovanja.

Danes mesta praktično ni več. Poglejte primerjavo, kakšno je bilo mesto pred rusko agresijo in kakšno je danes?

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.