Janez Janša
zajem slike, Planet TV

Danes je predsednik vlade Janez Janša odgovarjal na poslanska vprašanja poslank in poslancev. Ena izmed teh je bila (vedno bolj leva) Janja Sluga.

JANŠA ODGOVORIL JANJI SLUGA

Janja Sluga je predsednika vlade Janeza Janšo sprešavala o oceni dela v prvem letu vladanja. Kot da sama, nebi bila del te koalicije. Slugova je ocenila, da je zaupanje vezivo, ki nas v težkih trenutkih drži skupaj kot družbo. »In v tej luči se v resnici veliko ljudi sprašuje tudi, zakaj priložnosti tretjega vodenja vlade niste izrabili za krepitev povezovanja in dviga ugleda širše kot samo med dosedanjimi sledilci. Zakaj v taki situaciji obrat v  komunikacijo z depešami, pismi, s prehitrimi čestitkami, ki dejansko domačo javnost poleg te epidemije še dodatno iritira.« Vprašala je tudi, zakaj ne gasiti požara med STA in Ukomom, ampak ga še podpihovati.

Janez Janša je Slugi odgovoril v svojem stilu: “Tisti, ki so ali pa ste vrgli puško v koruzo pred enim letom, zdaj zelo težko solite pamet vsem ostalim glede na prazna skladišča in nepripravljenost države. Če bi bile razmere normalne, potem bi seveda vlada mogoče imela čas, da se enkrat na teden sestane, pa se pogovarja o komuniciranju, tako pa smo morali uvesti še dodatno sejo vlade, na kateri se ukvarjamo z zaščito zdravja in življenj ljudi. Pa tudi malo mimo je poslušati nasvete o komuniciranju šefice poslanske skupine stranke z enoodstotno podporo v javnosti predsedniku vlade in predsedniku stranke, ki ima 30-krat večjo podporo!”

PM