Branko Simonovič
Branko Simonovič, slika: DESUS

RTV Slovenija je lagala o tem, da naj diploma poslanca Simonoviča nebi bila pristna! To so sedaj potrdili tudi z z zagrebške fakultete.

RTV Slovenija je lagala o diplomi poslanca Simonoviča

Afera z diplomo Branka Simonoviča je dobila epilog. Z zagrebške fakultete naj bi potrdili, da je diploma tega poslanca Desusu verodostojna in da je leta 1978 diplomiral na takratni visoki šoli za zunanjo trgovino.

RTV Slovenija je poročala, da na spletni strani državnega zbora piše, da ima diplomo zagrebške fakultete za zunanjo trgovino, a tam zatrjujejo, da pri njih ni diplomiral. Poslanec Desusa Branko Simonovič je že takrat odločno zavrnil navedbe TV Slovenija o vprašljivosti njegove izobrazbe.

Na spletni strani DZ piše, da ima Branko Simonivič diplomo zagrebške fakultete za zunanjo trgovino, a kot je poročala nacionalna televizija naj bi tam zatrjevali, da pri njih ni diplomiral. In izmišljena aferam nebi bila to, če nebi novice pograbili vsi levi mediji, češ, Simonovič je ponaredil diplomo, ali pa se je zlagal, da jo ima. “Kar se v politiki dogaja zadnje čase, presega vse meje norosti. Kot poslanec sem moral izgubiti cel dan za brskanje po papirjih iz 70. let,” je bil oster Simonovič.

Danes je lažne navedbe TV Slovenija o vprašljivosti njegove izobrazbe na laž postavila kar zagrebška fakulteta. Tam so potrdili, da je diploma poslanca Branka Simonoviča pristna in verodostojna, ter da je leta 1978 res diplomiral na takratni visoki šoli za zunanjo trgovino
.

PM


Preberite tudi:

/FAKE NEWS/ RTV, nad Simonoviča, da ima ponarejeno diplomo? Ta prinesel dokaz!