Domov SlovenijaPolitika Kako je politični analitik Miloš Čirič na laž postavil Igorja Zorčiča?

Kako je politični analitik Miloš Čirič na laž postavil Igorja Zorčiča?

Objavil: e-maribor
igor zorčič predsednik

Saga okoli Igorja Zorčiča se nadaljuje. Potem, ko je prestopil med nepovezane poslance in pustil skupino SMC bi na stolčku predsednika parlamenta rad vladal še naprej.

Politični analitik Miloš Čirič na laž postavil Igorja Zorčiča

Za Nova24TV je na temo aktualnega političnega dogajanja v oddaji Temi dneva spregovoril politični analitik Miloš Čirič. Glede nedavnega nastopa Igorja Zorčiča v medijih, kjer trdi, da odstop predsednika Državnega zbora RS ni parlamentarna praksa sama po sebi, če ta človek ni več član koalicije, je Čirič uvodoma povedal, da očitno od sedaj naprej to res ni več praksa. “Do sedaj je namreč praksa bila taka. Do sedaj je še vsak odstopil takoj, ko se je takšna stvar naredila. Počakal je, da se formira koalicija in odstopil. Tako sta odstopila tudi Matej Tonin in Dejan Židan.

Čirič meni, da menjava Zorčiča ne bo več trajala dolgo. “Koalicija ima namreč dovolj glasov in to bodo tudi speljali.” Prav tako Čirič meni, da bo vlada do konca speljala zadane projekte. “Če bi bilo potrebno, lahko minister Zdravko Počivalšek še vedno odstopi in gre v parlament. Ampak v tem trenutku imajo 47 glasov,” je bil jasen Čirič.

P.M.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.