Domov SlovenijaPolitika NZS je Gregorju Židanu nakazala 1665 evrov, kar na podjetje, ki nima veze z nogometom?

NZS je Gregorju Židanu nakazala 1665 evrov, kar na podjetje, ki nima veze z nogometom?

Objavil: e-maribor
gregorjem židana

Črni oblaki se zgrinjajo nad poslancem SD (prej SMC) Gregorjem Židanom. Razkrili so namreč, kako je NZS nakazala 1665 evrov za Židanovo opravljeno storitev.

NZS Gregorju Židanu 1665 evrov kar na podjetje, ki nima veze z nogometom

Poslancu SD Gregorju Židanu nogometna zveza za delo pomočnika glavnega trenerja, kot kaže, ni plačala na roko ali na osebni račun. Po podatkih mandatno-volilne komisije je Židan račun za delo poslal nogometni zvezi kar iz svojega podjetja Gregorino d. o. o. Ni pa to še dokaz, da je nogometna zveza tudi plačala podjetju. To bi bilo še bolj sporno. Trenerskega dela ob poslanskem državni zbor Židanu na začetku mandata ni dovolil. Tudi dela prek poslančevega zasebnega podjetja mu niso dovolili. Če se izkaže, da je Židan kršil zakon dvakratno, bi lahko bil ob poslanski mandat, piše SIOL.

Po računu, ki ga je izdalo Židanovo podjetje, registrirano za strežbo pijač, bi nogometna zveza morala plačati 1.300 evrov za dnevnice, 65 evrov za kilometrino, prištetih pa je še 300 evrov davka. Židan je doslej javno trdil, in to piše tudi mandatno-volilni komisiji, da je opravljal neprofitno delo. A podjetje, ki je izdalo račun, opravlja pridobitno dejavnost.

A najbolj bode v oči dejstvo, da je podjetje Gregorino d.o.o, registrirano le za Dejavnosti SKD I56.300, to je strežba pijač.

VIR: bizi.si

To pa je račun, ki ga je Židan poslal NZS:

VIR: SIOL

Kupčkanje poslanca Gregorja Židana, pa očitno ne zanima levih medijev, ki zadeve s spornim financiranjem in pridobitno dejavnostjo v znesku 1665 evrov za opravljeno storitev ne komentirajo in ne problematizirajo.

Če bi bil Židan član stranke SDS, bi bila zagotovo v četrtek na obzorju nova Tarča in Erika že pripravljena v nizkem štartu!

P.M.

 

 

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.