Kako naj bi proslavljali zmago nad kmeti in nad cerkvijo, Meira Hot, Golob in njegova ljubica?

slika: Instagram

V sredo pozno popoldne so poslanci sprejeli novelo zakona o zaščiti živali – za novelo je glasovalo 52 poslancev, proti jih je bilo 17. Prav tako so istega dne spremenili zakon o verski svobodi.


 

Sreda je bil črn dan za Demokracijo. A Meira Hot, Robert Golob in Tina Gaber naj bi proslavljali, mogoče celo plesali ali pa počeli še kaj bolj obskurnega? Proslavljali naj bi zakon, katerega je stroka dobesedno strgala. Glede na zakon o živalih, naj bi se oblikovala posebna skupina ljudi, ki bi jo po kratkem izobraževanju opravljala delo odkrivanja ter prijavljanja mučenja in zanemarjanja živali. Povedano po domače. Aktivisti se bodo 40 ur izobraževali in potem vam bodo lahko prišli na kmetijo in lomastili po hlevu, ter vas ovajali inšpekcijam. Zares obskurno.

 

 

A ni se v sredo zgodilo samo to. Golobova vlada je spremenila tudi zakon o verski svobodi, s katerim se ukinja status splošno koristne organizacije ter zniža delež državnega nadomestila za plačilo prispevkov verskih uslužbencev. Kar je, kot pravi zakonodajno-pravna služba Državnega zbora (ZPS), tudi ustavno sporno. 

 

Je to vredno proslavljanja, ali pa je to še eno norčevanje iz ljudi?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.