Tako je domačinom v Rigoncah lagal notranji minister!

Boštjan Poklukar, slika facebook

Rigonce so naselje v Občini Brežice, ki stoji ob meji s Hrvaško, nasproti hrvaškega naselja Harmica. Čeprav imajo le 170 duš, pa je migrantov, ki hodijo skozi to vas, skoraj trikrat več.


 

Ljudje v teh krajih, kot pravi župan Ivan Molan počutijo nelagodno, ker v vseh urah dneva skozi naselja prehajajo skupine po 10 do 15 mladih fantov, včasih skupaj tudi do 1300 ljudi na teden. Migrante domačini najejo tudi v poljih, v koruzah, na senikih, dvoriščih.  Ljudje se zaklepajo v hiše, bojijo se iti na polje, prav tako otrok ne puščajo samih daleč od hiše.

 

Na nedavnem sestanku v Rigoncah je bil tudi notranji minister Boštjan Poklukar.  Dejal je, da preko območja občine Brežice, predvsem naselij RigonceDobova in Obrežje, trenutno poteka več kot 90 odstotkov vseh nezakonitih prehodov meje v državi. Zaveda se, da domačinom to povzroča nelagodje in strah, zato jim je zagotovil, da bo policija okrepila nadzor na območju in zagotovila potrebno varnost, ostaja tudi panelna ograja.

 

A glej ga zlomka. Na seji Državnega zbora, ki je potekala 18. septembra je ta isti minister za notranje zadeve v odgovoru Nataši Sukič glede migracij dejal, glede ograje na meji , da jo postopoma odstranjujejo in da bo v skladu s koalicijskim dogovorom ograja odstranjena v celoti.

 

 

Le od koga se je notranji minister naučil lagati?

(video: tik-tok)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.