Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Ališa Kasjak Gutman, slika facebook

Spolitizirana RTV Slovenija, z dneva v dan dokazuje, da je vse manj nacionalna in vse bolj v lasti tistih, ki jih je “jebeno” več. Aktivistov, ki so se “prisvaljkali” na RTV in krojijo usodo te vse manj gledane televizije?


Med tem ko kvazi strokovnjaki za novinarstvo lažejo tujim medijem o dejanskem stanju na RTV in stresajo laži o oddaji panorama, se a RTV dogaja prava srhljivka. Kot piše portal Požareport, je, neverjetno zloglasni prispevek o Milosavljeviću in novinarjih ukinjene oddaje Panorama, za osrednji TV Dnevnik pripravila širši javnosti neznana novinarska pripravnica, sicer Mariborčanka, Alisa Kasjak Gutman. In zanimivo. zakaj so za prispevek uporabili ravno njo?  

Kasjak Gutmanova je v bistvu nekdanja novinarka Panorame, ki sicer kot novinarka začetnica za Panoramo ni naredila nobenega samostojnega prispevka. Tako se mlada in neizkušena novinarka v boju za službico podredi levičarski poslušnosti in odide do razvpite novinarske sindikalistke Helene Milinković in odgovorne urednice informativnega programa Polone Fijavž ter čez noč dobi delo v informativnem programu TVS. Bravo RTV!

A za službico je očitno potrebno še kaj prostovoljnega narediti, predvsem pa pokazati, da je novinarka iz pravega (levega) testa? Zato takoj po tem, ko Kasjak Gutmanovo,  Fijavževa zaposli, že 1. februarja vloži prijavo zoper Rajka Geriča, odgovornega urednika informativnega programa na 2. programu TVS , ki pa jo kadrovska služba RTV hitro zavrže, saj se izkaže za lažno. Piše Požar report.

Misija Kasjak Gutmanove je torej padla. Čeprav so tisti, ki so mlado novinarko” ustoličili upali, da bo ta prijava uspela, da bi Geriču, ki jim je trn v peti, lahko dali izredno odpoved. Je bila pa mlada novinarka zato nagrajena  z delom za “ekipo Gregorja Drnovška“? Sicer ne vemo ali je to nagrada, ali bolj kazen. A očitno se bo mlada “novinarka” že znašla. Upajmo le,  da ne (prevečkrat) v Drnovškovem naročju?

 

 

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
58%
2.6km/h
75%
21°C
22°
21°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.