Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

Dominika Švarc Pipan, slika: Demokracija

Preden je Švarc Pipan zapustila ministrstvo za pravosodje, je še enkrat obtožila vse akterje. Po njenem so krivi vsi drugi, ona pa seveda ne?

Ministrica Dominika Švarc Pipan, je ena tistih ministric, ki se, nikakor ni hotela posloviti s stolčka na ministrstvu za pravosodje. Celo Kardeljevem vnuku, Igorju Šoltesu,  je na koncu pokazala vrata. Pa taka zvesta “partizanka” je bila. In ugotovitev na koncu, krivi so bili vsi drugi, le ona ne.


Povzetek poročila, ki ga je pripravila sedaj že nekdanja ministrica Dominika Švarc Pipan  so pregledali kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) ter prekrili navedbe, ki jih še sami preiskujejo v predkazenskem postopku, toda do vključno 13. februarja – ko je bilo poročilo sestavljeno – se je nabralo nekaj strani opisov domnevnih nepravilnosti, pomanjkljivosti, manjkajoče dokumentacije in komunikacije, korakov v postopkih odgovornih oseb, pa tudi ponudnika Rajski vrt oziroma Sebastjana Vežnaverja: »Prirejena dokumentacija, ki jo je predložil prodajalec – cenitev sodnega cenilca Antona Riglerja z dne 13. 12. 2023, pišejo Slovenske novice.

Med zunanjimi vplivi na izvedbo projekta Švarc Pipanova navaja že omenjene sume vplivov nekdanjega glavnega tajnika SD Klemena Žiberta (ter njegov SMS in sestanek z Igorjem Šoltesom) pa hkratno menjavo telefonov četverice vpletenih ter druge opise. Ter tudi kadrovske rošade in reorganizacija služb, »ki sta imeli ključno vlogo pri pripravi in izvedbi projekta«, v labodjem spevu Švarc Pipanova kaže na ljudi znotraj ministrstva. 

V poročilu pa Švarc Pipan ni niti enkrat pokazala nase. Še dobro da so ji pokazali vrata tako v stranki, kot na vladi?

VREME

Maribor
oblačno
68%
1.5km/h
94%
19°C
20°
18°
17°
Wed
14°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.