Kako naj bi si Arsenovičevi razdelili stolčke?

Aleksander Saša Arsenovič
Saša Arsenovič, slika: FB profil

Če SMCju ni uspelo obvladati Andreja Fištravca, pa mu je očitno uspelo sedaj, ko je občino prevzel njihov človek Saša Arsenovič.

Formula oziroma enačba za sestavo KVIAZ, ki jo je “mariborskemu Jankoviću” in SMC uspelo vsiliti vsem drugim, je namreč takšna, da Arsenoviču in SMC znotraj 7-članske komisije zagotavlja absolutno večino: Lista Arsenovič za Maribor bo imela 3 člane, Nova ljudska stranka oziroma Lista Franca Kanglerja 2 člana, SMC in SDS pa po enega, torej 4 proti 3 za Arsenoviča in SMC. Sledi gladko preglasovanje pri vsakem kadrovskem predlogu!

Kdo od Arsenovičevih naj bi gospodaril v Mariboru? Boris Železnik, komandir Policijske postaje na Ptuju in baje bodoči direktor mariborske mestne uprave, naj bi na ptujski policiji že dal odpoved, datirano na 4. januar 2019, kar pomeni, da bo službo pri Arsenoviču nastopil v ponedeljek, 7. januarja. Boštjan Tancer, donedavnega predsednik Alpskega smučarskega kluba Branik, naj bi prevzel direktorsko mesto Marproma, Samo Medved, Arsenovičev mestni svetnik in bivši direktor Lineala, naj bi (kmalu) prevzel vodenje Nigrada, po dogovoru med Arsenovičem in vodstvom SMC v Ljubljani pa naj bi direktor mariborske Snage še naprej ostal Cveto Žalik. Na direktorskem stolčku seveda ostaja tudi Alan Perc, direktor mariborske Energetike, ki velja za enega od Arsenovičevih pomembnejših zakulisnih prišepetovalcev. Za osvežitev spomina: Alan Perc je bil praktično edini občinski direktor, ki se je leta 2010, po drugi županski zmagi Franca Kanglerja, prikazal na Kanglerjevem povolilnem slavju v tedanjem mariborskem Koloseju, zabavi po volilni zmagi, ki jo je takrat – za Kanglerja – organiziral znani mariborski gostinec Bojan Belna mlajši. Saša Arsenovič sicer namerava javna podjetja v občinski lasti voditi zelo podobno avtoritarno kot Zoran Janković v Ljubljani, torej tako, da bo praktično o vsem odločal on – Arsenovič. Po hitrem postopku naj bi se našlo delovno mesto tudi za Aljaža Bratino, prav tako izvoljenega mestnega svetnika na Listi Arsenovič za Maribor, ki je točno med volilno kampanjo pred lokalnimi volitvami dobil (“sporazumno”) odpoved na Novi Kreditni banki Maribor, kot tehnološki presežek, piše portal Požareport.

Ne pozabimo. Novi mariborski župan Saša Arsenovič naj bi prek svojega podjetja Galerija Gosposka, d. o. o., pri tej isti Novi Kreditni banki Maribor – od januarja letos – zadolžen za točno 5 milijonov evrov (vir), brez obresti.

vir: PoŽareport

SIFA

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.