Kako naj bi Slavko Bobovnik na TV Slovenija delal le 7 ur na mesec, dobival pa celo plačo?

Slavko Bobovnik, slika Planet TV

Na TV Slovenija se je baje že prej delalo precej po domače. Seveda so imeli privilegije predvsem levi novinarski kadri. Med njimi tudi od gledalcev pozabljeni Slavko Bobovnik, ki naj bi si na TV Slovenija predelal kar 900 ur minusa.  


Danes na TV Slovenija, ki je dolgo ni več javni zavod, pridno čistijo odvečne novinarje, ki ne dihajo z levim vodstvom v isti koš. A kot “svinja z mehom” se je na TV Slovenija delalo že od nekdaj. Lep primer je starosta (levičarskega) vodenja odmevov Slavko Bobovnik, ki je bil očitno velik lenuh, kar se tiče prihodov na delovno mesto.

Anonimka o delu Slavka Bobovnika in še nekaterih akterjev na TV Slovenija se sicer nanaša na leto 2013 , a za povzetek, kako se je ves čas delalo na TV Slovenija in zakaj naša nacionalna televizija vse bolj tone je vseeno potrebno vedeti določene stvari.

Ksenija Horvat, takrat še poročena Petrovčič, ki je že tedaj, sodeč po teh dokumentih, kot odgovorna urednica informativnega programa šefovala nezakonito, je danes celo direktorica TVS. In kako se je že takrat delalo na javni televiziji vse na pamet? O tem bi zagotovo imel veliko za povedati danes precej postarani nekdanji voditelj Odmevov Slavko Bobovnik, ki je le še levičarski pisun na omrežju X. 

S Ksenijo Horvat, ki je bila takrat urednica informativnega programa, naj bi Bobovnik imel zanimiv ustni dogovor, da bo delal le 7 ur na mesec. V službi je recimo leta 2011 manjkal kar 107 dni, ali vrtoglavih 850 ur. Ob tem pa seveda prejemal celo plačo. Ko so to izvedeli ostali voditelji Odmevov so se pritožili urednici, ta se na to ni ozirala. Naj bi pa vodstvo, zaradi notranje revizije, Bobovniku zaščitilo hrbet z izgovorom, da je 850 manjkajočih ur dela, opravil kar v Slovenj Gradcu, kot mentor novinarki Leji Vornšek.

Sicer pa so si takrat manjke ur privoščili še recimo Lado Ambrožič 800 ur, Janko Šopar 720 ur, Tanja Gobec 500 ur, pa tudi Mojca Pašek Šetinc, ki je danes poslanka v DZ, ta naj bi si ob polni plači privoščila na TV Slovenija, leta 2011 kar 170 ur minusa na mesec. No danes v podobni vlogi gledamo Igorja E. Berganta?

Več na vir:  Pozarepot.si

VREME

Maribor
pretežno oblačno
58%
2.6km/h
75%
22°C
22°
21°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.