Vladi se meša? Želi prepovedati ogrevanje na plin, nafto in drva?

slika je simbolna

Kako se bomo Slovenci pozimi še lahko greli? Po Golobovo se za to ne bo smelo uporabljati zemeljskega plina, drv in nafte? Komu se torej v vladi meša?

Očitno bi v vladi radi dosegli, da bi se vsi greli le na elektriko. To bi očitno prav prišlo elektro mogotcu in sedanjeu predsedniku vlade Robertu Golobu. Temu je tako naklonjen novi energetski zakon,ki pa je v javnosti požel ogorčenje in jezo.

Določila novega energetskega zakona so naklonjena elektrifikaciji in so kot taka brez posluha za potrebe ljudi, ki so končni uporabniki, so v sporočilu za javnost zapisali v Gospodarskem interesnem združenju za UNP. Določila predloga novega energetskega zakona (EZ-2) namreč po njihovih besedah ne upoštevajo trenutnega realnega stanja v Republiki Sloveniji in prednosti, ki jih vsaj delna diverzifikacija nacionalnega energetskega portfelja prinaša.

V Gospodarskem interesnem združenju za UNP pravijo, da zakon zanemarja tiste uporabnike, ki nimajo ustreznih finančnih zmožnosti  prelaga pa tudi veliko finančno breme na vse gospodinjske odjemalce. Zakon namreč ne upošteva raznolikosti stavb, potreb in omejenih možnosti gospodinjstev na podeželju ter tistih, ki nimajo dostopa do določenih omrežij. Piše portal N1.

Na primer, Zakaj bi se recimo moral nekdo v hiši greti na elektriko, če pa ima v v svoji lasti veliko gozda in ima tako dostop do drv? Predlog zakona pa ne bo prizadel tudi tiste končne odjemalce, ki zaradi finančnih zmožnosti po izteku prehodnega obdobja ne bodo zmogli investicij v nov ogrevalni sistem ali predelavo starega. In to samo zato, ker se je vlada Roberta Goloba izmislila nekaj, zaradi česa bodo dobro služili le elektro distributerji?

Kje je tu posluh za ljudi?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
61%
1.5km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Sat
7°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.