Kako se je Rudiju Medvedu zatikal glas pred Alešem Hojsom?

Aleš Hojs
Aleš Hojs, slika: Regional Obala
Kako se je Rudiju Medvedu zatikal glas pred Alešem Hojsom?

Preiskovalna komisija DZ-ja, ki preučuje sume političnega vmešavanja v delo policije, je danes zaslišala notranjega ministra Aleša Hojsa.

Ko Rudi Medved začne jecljati pred Alešem Hojsom?

V pričanju pred komisijo je notranji minister Aleš Hojs povedal, da je imenoval vse tri generalne direktorje policije, imenovane v njegovem mandatu, saj mu to nalaga zakon. Delo policije je ocenil kot dobro. Glede strokovnosti imenovanih direktorjev policije je Hojs dejal, da so izpolnjevali merila, o njihovih domnevno spornih dejanjih iz preteklosti pa da ne ve nič, da pa so ta sicer bila objavljena v “smetarskih medijih”

Se pa vidi da se Rudi Medved iz LMŠ ne spozna preveč na vso zadevo, saj se je večkrat iskal v papirjih in zapletal. Ga je pa zato kar Aleš Hojs podučil o nekaterih stvareh.

Je pa današnja razprava potekala skoraj tako, kit famozna lažniva Tarča, saj je bila Hojsu, večkrat odvzeta tudi beseda na zaslišanju. Medved se je očitno od Erike Žnidaršič učil manir.

Komisija je pripravila tudi vmesno poročilo in predlagala, da bi notranjega ministra Hojsa ter oba državna sekretarja na notranjem ministrstvu – Franca Kanglerja in Boža Predaliča – pozvali k odstopu. Preiskovalna komisija pravi, da je ugotovila nesporno vmešavanje politike v delo policije, razgradnjo Nacionalnega preiskovalnega urada, kadrovske čistke in kadrovanje po načelu “važno, da je naš”.

Ločeno mnenje k vmesnemu poročilu sta podala poslanca Dejan Kaloh (SDS) in Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS), ki sta ugotovitve komisije označila za nestrokovne, zavajajoče in škodljive. DZ je v petek s 44 glasovi proti in 42 glasovi za predlagane sklepe vmesnega poročila preiskovalne komisije zavrnil.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.