Kako se znajdejo slavni v času koronavirusa? Salome boli glava od napenjanja možganov!

Kornavirus je zarezal v vse pore našega življenja. Še posebej znanim kulturnikom je hudo. A kot je rekla Jasna Kuljaj: “V času “debelih krav” sem živela skromno, zato ima sedaj nekaj rezerve!”

Kako dneve preživljajo nekateri znani Slovenci?

V dnevih, ki prihajajo je težko za nekatere glasbenike, igralce in ostale samozaposlene. A čeprav bo vlada skušala pomagati vsem, pa je čas koronavirusa za nekatere težka preizkušnja. A kakorkoli. Virusa ne bomo premagali s koncerti in zabavami, kjer se zbere veliko ljudi.

  • Saša Lendero in Miha Hercog sta povedala, da se bo kriza zaradi koronavirusa absolutno poznala. “Glede na to, da honorarje dobivamo z zamikom, težko ocenim, kaj se bo zgodilo z zaslužkom. Sklepam, da se letos še ne bo toliko poznalo, se bo pa drugo leto, in to zelo.” pravi Saša Lendero. V tem času se bo posvetila vrtu, upa, da se bomo iz te situacije kaj naučili.
  • Salome vedno potarna kako je hudo. Ne vem, ali je čas za iskanje nove službe, niti kako naprej. Enostavno ne vem več kaj narediti, verjamem pa, da v tem nisem edina. “Zapreti s.p. ali ne zapreti? Glava me boli od napenjanja možganov. Išči službo, Salome ali pa boš kmalu na cesti,” pravi in potarna, da vlado zanjo nič ne briga! Res Salome?
  • Igralec Bojan Emeršič se boji, da se situacija za umetnike še lep čas ne bo izboljšala. “Izpad dohodka bo ogromen, o številkah ne bi rad govoril. Samo marca mi je odpadlo trideset predstav. Sam sem zaposlen v SNG Drama in imam vsaj nekaj, da bi bil svobodnjak, pa ne bi imel nič.
  • Igralec Ranko Babič, pravi, da je bil v preteklosti priden. Ker je odraščal v pomakanju, je bilo prvo pravilo, ko se je začel ukvarjati z igralstvom in nastopi, da mora poskrbeti za finančno varnost in si ustvariti prihranke.
  • Dejan Vunjak pravi, da se je odločil, da političnih in finančnih ukrepov ne bo komentiral in se javno spuščal v te debate. Sprejel je situacijo tako, kot je in dela normalno naprej. Uči se novih stvari in v studiu že tri tedne ustvarja nove melodije.
  • Jasna Kuljaj  pravi, da je v času “debelih krav” živela skromno, zato ima sedaj nekaj rezerve: “Seveda se pozna, saj pri vodenju prireditev ne moremo govoriti zgolj o upadu, saj jih enostavno do nadaljnjega ni, tako zasebnih kot javnih,” pravi jasna Kuljaj.

Še bo čas da se družimo, še bo čas da bomo veseli ampak najprej je treba ostati buden, previden in predvsem, treba je ostati doma.

več si lahko preberete TUKAJ

MG


VREME

Maribor
oblačno
92%
1km/h
100%
14°C
14°
13°
13°
Wed
12°
Thu
14°
Fri
12°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.