Kako so nekateri v Sloveniji služili z begunci?

slika: novice.najdi.si

Slovenske železnice (SŽ) pretresa nova afera. Pod lupo nadzornega sveta so se znašla milijonska nakazila nekaterim podjetjem, ki so za železnice opravljala nadomestne avtobusne prevoze. Kdo je ustvaril največje zaslužke? Poroča SIOL.NET.

Nadomestne avtobusne prevoze so na SŽ v zadnjih štirih letih najemali zaradi številnih zapor prog, ki jih je med posodobitvijo domačega železniškega omrežja obnavljala in nadgrajevala država. V tem času so za približno 100 tisoč avtobusnih prevozov porabili več kot deset milijonov evrov, pri čemer avtobusnih prevoznikov niso izbirali z javnimi razpisi.

Kar tri milijone evrov, pa je prejelo podjetje Šmitrans, ki je v lasti Ranka Šmitrana. Sekira mu je padla konec leta 2015, ko so v Slovenijo začeli množično prihajati begunci. Po informacijah virov iz SŽ so jih prevažali avtobusi starejšega datuma, ki naj bi jih Šmitrans kupil prav za ta namen. V tem obdobju so podjetju, ki ima deset zaposlenih, posli s SŽ prinesli več kot polovico prihodkov, zaslužil je kar 3.1 milijonov evrov. Vsi posli naj bi potekali brez razpisov.

Odgovornost morajo seveda prevzeti SŽ. Kakšne ukrepe bo sprejel nadzorni svet bomo videli!

MZ

 

.

VREME

Maribor
oblačno
78%
4.6km/h
100%
9°C
10°
8°
7°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.