Kakšen bo načrt vračanja otrok v šole?

PCT Šole pouk stanje starši ministrstvo
slika je simbolna

V šole se bodo po načrtu vlade najprej vrnili učenci in gojenci zavodov za otroke s posebnimi potrebami.

Vračanje v šole januarja?

Šolska ministrica Simona Kustec je za medije pred sejo odbora DZ, ki razpravlja o vladni politiki pri odpiranju šol, dejala, da bo vlada o tem odločala do konca tega tedna. Takoj za otroki s posebnimi potrebami se bodo sicer v šolske klopi po vladnem načrtu najprej vrnili učenci prvega triletja osnovnih šol. Če bo vse potekalo idealno, naj bi bila večina otrok sicer spet v šolah do konca januarja.

Kot je pojasnila Kustečeva, skupaj z ministrstvom za zdravje pripravljajo dokončne protokole in informacije v zvezi s hitrim testiranjem na okužbo z novim koronavirusom. Prednostno se bodo 4. januarja testirali zaposleni v zavodih in osnovnih šolah za otroke s posebnimi potrebami, za njimi pa tudi učitelji in drugi zaposleni, ki bodo izvajali izobraževanje v prvem triletju. Testiranja bodo po njenih navedbah izvedli s pomočjo mobilnih ekip, ki jih pripravi ministrstvo za zdravje, in sicer v šolah, tako da zaposlenim ne bo treba nikamor hoditi na testiranje.

Vsi, torej zaposleni, otroci in starši, pa bodo morali po njenih besedah spoštovati vse epidemiološke ukrepe in slediti smernicam strokovnega pedagoškega dela. Zaposleni bodo morali slediti tudi priporočilom za izvajanje hitrih testov.

PM

VREME

Maribor
pretežno oblačno
58%
2.6km/h
75%
22°C
22°
21°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.