Kakšne bodo plače na novo zaposlenih ljudi na MOM?

Mestna občina Maribor - upravna enota - krajevni uradi
Slika: MOM, Mestna hiša

Mestna uprava se čisti, metla, na kateri piše SMC naj bi pridno pometala. Problemi se kopičijo, a prva letošnja seja, naj bi bila šele februarja.

Kakšne bodo plače na novo zaposlenih?

Novi direktor mariborske mestne uprave je, kot se je napovedovalo že dalj časa, Boris Železnik, dobival bo 3661 evrov bruto plače. Prav gotovo več, kot je dobival plačo na položaju komandirja Policijske postaje Ptuj. Ta je delovno mesto zasedel včeraj, na njem pa zamenjal dosedanjo v. d. direktorja Matejo Cekić, ki bo odslej delo opravljala v uradu za komunalo, promet in prostor. Arsenovič je zaposlil še dva svetovalca, ki bosta županu očitno v veliko pomoč Igorja Leskovarja inspornega” Matjaža Štandekerja z 1044 evrov bruto plače ter Jelko Vrečko z 2033 evrov bruto plače zaposleni so za določen čas do 30. junija 2019. Službo sta dobili tudi Romana Rožman, ki bo kot svetovalka prejemala 1545 € bruto in Barbara Mikuš Marzidovšek, kot višja svetovalka, ki bo prejemala 2033 evrov bruto. Upajmo seveda, da bodo ženske znale pravilno svetovati županu in mu bodo v pomoč. Predvsem pa, da jim ne bo treba za vsako zadevo klicati na pomoč Ljubljano.

Preberite tudi: Neverjetno! Kakšni ljudje prihajajo v novo službo na občino Maribor?

Fištravec in Pelko bi rada nadomestilo

Ob novih zaposlitvah bo mariborska občina imela strošek tudi s plačilom trimesečnega nadomestila osebnega dohodka za bivšega župana in podžupana, Andreja Fištravca in Saša Pelka. Kot sporočajo z občine, bosta, če bo mestni svet njun predlog odobril, prejemala 80 odstotkov plače. Mestni svet bo o tem odločal šele v začetku februarja, ko se bo predvidoma sestal na svoji drugi seji. Te bodo po novem ob ponedeljkih in ne več v četrtek. In zakaj bo druga seje šele februarja? Očitno bo januarja treba prevetriti še kakšne kadre po volji župana.

Glede podžupanov še nič

Koliko podžupanov pa bo imel Saša Arsenovič, pa se zaenkrat še ne ve. Upajmo le, da glede tega ne bo potrebno za dovoljenje vprašati v Ljubljano. Kot je župan dajal, most med Mariborom in Ljubljano je že zgrajen.

vir. Večer

M.G.

 

.

VREME

Maribor
oblačno
92%
4.1km/h
100%
4°C
6°
1°
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
5°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.