Neverjetno! Kakšni ljudje prihajajo v novo službo na občino Maribor?

Saša Arsenovič foto: FB profil Saše Arsenoviča

Podjetnik Matjaž Štandeker, ki ga je novi mariborski župan Saša Arsenovič med prvimi zaposlil v svojem kabinetu, na tako imenovano zaupanje (že 21. decembra, takoj po prvi seji mestnega sveta), ima sporno preteklost. Ovaden je bil zaradi goljufije. O čemer je naš portal že poročal. Požareport pa razkriva še druge podrobnosti.

Kje sploh stanuje Matjaž Štandeker

Štandeker je bil času poslovanja Brezžične zvestobe uradno prijavljen na Polskavi, kjer so, zanimivo, starši Saše Arsenoviča imeli vikend, ki pa so ga kasneje prodali. Štandeker je za mestnega svetnika na Listi Arsenovič za Maribor sicer kandidiral s stalnim bivališčem na Maistrovi ulici, čeprav viri Požareporta trdijo drugače, da županov sodelavec dejansko živi na naslovu Ulica Eva Lovše 19, kjer je tudi sedež dveh podjetij, Finančna, d. o. o., in Matiks, d. o. o., ki ju Matjaž Štandeker vodi kot direktor.

Podjetje Finančna, d.o.o., najdemo tudi med davčnimi dolžniki, njegovo novejše podjetje, Matiks, d. o. o., pa komajda posluje, z minimalnimi prihodki in strahotno slabo boniteto. Formalni lastnik obeh podjetij je sicer javnosti neznani Nik Štandeker.

Matjaž Štandeker se izogiba novinarjem

Javnost ima vso pravico izvedeti, kdo so ti ljudje, ki bodo po novem vodili Maribor in ki so tudi plačani iz davkoplačevalskega denarja. Štandekerja so za poklicali tudi novinaji Požareporta, vendar niso dobili izjave, na občini pa so dejali da gre za Štandekerjeve “osebne zadeve”.

slika: Požareport

Preberite tudi: Je Arsenovič na občini zaposlil človeka z goljufivo preteklostjo?

Tudi ljudje iz SMCja v službo na MOM

Na občini je po novem zaposlen, sedaj že bivši komandir Policijske postaje Ptuj, ki  ravno danes danes prevzema posle direktorja mariborske mestne uprave. On pa naj nebi bil izbor novega župana Saše Arsenoviča, ampak kar  Cerarjeve  SMC. Stanka torej več, kot očitno prevzema posle enega za drugim v mestu Maribor, kar pa očitno za naslednja štiri leta  ne napoveduje nič dobrega.

vir: Požareport

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.