slika: Finance

Medtem ko so Juretu in Damijanu Jankoviću odpisali kar 29 milijonov evrov dolga, številni, tudi nekdanji župan Franc Kangler na posnetku na Facebooku, ki si ga je ogledalo več kot 300.000 ljudi, sprašujejo, ali bo država ugotovila, kam je izginil denar.

Življenje na veliki nogi

Sinova ljubljanskega župana trdita, da jima kljub odpisu dolga ni lahko, v oči pa bode dokument davčne uprave, ki razkriva razkošno življenje Jureta Jankovića. Iz dokumentov FURS je razvidno, da je trošil denar prek vseh razumnih meja. Kupil si je luksuzno terensko vozilo za 140 tisoč evrov, za najem razkošne jahte je v dveh letih porabil več kot 180 tisoč evrov in vanjo v le dveh tednih natočil za več kot 8.000 evrov goriva. Samo za življenjske izdatke je porabil 800 tisoč evrov.

Davčna uprava je še ugotovila, da je Jure Janković v preteklosti prijavil le za 56 tisoč evrov prihodkov, skupaj pa je zapravil kar 2 milijona in 300 tisoč evrov.

Sicer pa ravno danes Komisija za nadzor javnih financ obravnava izvajanje insolvenčne zakonodaje. Po odmevnem primeru odpisa dolga družbam družine Zorana Jankovića je njihov namen ugotoviti, ali pri poenostavljeni prisilni poravnavi obstajajo luknje v zakonu.

Vir: MMC

MG