Kam z odsluženimi kadri stranke LMŠ? Kdo išče službice?

šarec
slika / fotomontaža: Twitter

Propadla stranka LMŠ ima ša veliko odsluženega kadra. Ti seveda iščejo službe sedaj v Gibanju svoboda. Vprašanje, če znajo delati še kaj drugega, kot se iti politiko?


Državno pomoč, ki pripada poslancem vleče kar nekaj nekdanjih poslancev LMŠ, nekdanje, sedaj že mrtve stranke. Šarec je poskrbel za sebe in za svoje najzvestejše podanike. Kaj pa drugi? Čeprav se predsedniške in lokalne volitve že približujejo, še ni jasno, kdo bo recimo v Gibanju Svoboda zasedel položaj generalnega sekretarja stranke. Gre za drugo najpomembnejšo funkcijo znotraj stranke, ki jo trenutno še vedno zaseda Matej Arčon, sedanji minister.

Kdaj bo zamenjava na omenjenem položaju, Arčon je namreč v vladi prevzel položaj ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu, uradno še ni znano, bi pa se lahko to zgodilo na jesenskem združitvenem kongresu Gibanja Svoboda, LMŠ in SAB. Obe propadli stranki sta namreč sedaj del Gibanja svoboda. Gre sicer za odslužen kader, s katerim se Golob ne more sicer pohvaliti.

Kot poroča Večer je za položaj generalnega sekretarja stranke že izpadel nekdanji vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović, potem sta se omenjala vodja strankinega volilnega štaba za lokalne volitve Peter Majerle in celo nekdanja pravosodna ministrica v prejšnji vladi Lilijana Kozlovič, zdaj pa naj bi za omenjeni položaj lobirala nekdanja poslanka LMŠ Jerca Korče. Odločitev, kdo bo generalni sekretar stranke, je po statutu Gibanja Svoboda v Golobovih rokah. Vsi odsluženi kadri z LMŠ pa še naprej dobivajo dobro finančno podporo države.

Do takrat pa je še čas da na kolenih prosijo, če je v golobnjaku za njih kakšno delo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.