Na Festivalu Ljubljana, nastop sopranistke, ki podpira Putinov režim?

Nastop sopranistke

Kaj takega je možno lepri nas! Na letošnjem 70. Ljubljana Festivalu je za konec avgusta napovedan tudi nastop ruske sopranistke Ane Netrebko.

Na 70. Ljubljana Festivalu je za konec avgusta napovedan tudi nastop ruske sopranistke Ane Netrebko, ki naj bi nastopila skupaj z možem, tenoristom azerbajdžanskega rodu Jusifom Ejvazovom. Ana Netrebko je v preteklih letih veljala za veliko podpornico Kremlja. Leta 2014 je pozirala z zastavo proruskih separatistov v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine. Ukrajinska skupnost Slovenije je zato na Festival Ljubljana že naslovila peticijo, v kateri pozivajo k odpovedi njenega nastopa v Ljubljani.

“Kultura je najmočnejše orožje v vojni proti Rusiji. Več stoletij je Rusija izkoriščala ravno kulturo za prikrivanje svojih imperialističnih zločinov. In dokler Rusija načrtno izvaja genocid nad ukrajinskim narodom in njegovo kulturo, obstreljuje z raketami otroške zdravstvene domove, porodnišnice, univerze, šole, muzeje, cerkve, knjižnice, je kakršnokoli sodelovanje s tistimi, ki podpirajo vojne zločine, nesprejemljivo,” so še zapisali v peticiji.

Pri tem nas pri nas ne more presenetiti prav nič, saj je ravno župan Ljubljane, dobitnik Putinovega odlikovanja.

Zoran Jankovič in Vladimir Putin

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
93%
1.5km/h
100%
13°C
14°
12°
12°
Mon
11°
Tue
8°
Wed
10°
Thu
9°
Fri

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA