Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Ivan Molan in Franc Kangler, zajem slike -omrežje X

V ponedeljek, 22. aprila, si je nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler skupaj z županom Ivanom Molanom ogledal lokacijo na Obrežju, kjer država načrtuje azilni center. 


Na podlagi izkušenj na področju varnosti in migracij je tudi sam ocenil lokacijo kot neprimerno, saj ponuja priložnost za kriminal in iskanje priložnosti migrantov za pot naprej kot je npr. skrivanje v tovornjakih. Izpostavil je tudi pomanjkanje policistov, ki pomembno vpliva na vprašanje varnosti lokalne skupnosti, ta se bo še povečala ob čedalje večji možnosti stavke slovenskih policistov.

Franc Kangler: Policija, zakaj ste lagali občinam, da ste preverili in naredili študije v 21 občinah v zvezi z azilnim domom? Po pooblaščencu ugotovljeno, da ni nobene študije in ne obstaja niti en zapis! 

Tako je občina Brežice med prizadevanji proti vzpostavitvi azilnega centra zaprosila za dostop do informacij javnega značaja v zvezi z narejenimi študijami in pogovori z lokalnimi skupnostmi glede primernih lokacij. Iz Urada RS za oskrbo in integracijo migrantov je občina prejela odgovor, da ne razpolagajo z navedenimi dokumenti, saj je bil opravljen zgolj strokovni premislek, prav tako ni narejen zapisnik, kdo od predstavnikom vlade in kdaj ter s kom je opravljal posamezne razgovore o postavitvi azilnih centrov.

Verjetno je bila študija narejena le v Golobovi glavi.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
94%
3.1km/h
75%
16°C
16°
15°
15°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
12°
Fri
12°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.