Kangler poziva Goloba naj zamenja nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga

kangler

V četrtek 6.6.2024 poteče mandat upravi Mariborske livarne (MLM), nadzorniki pa grozijo, da bodo zaradi mačehovskega odnosa do Mariborske livarne odstopili od nadzorne funkcije. MLM bo drugi tedenm tako ostal brez nadzornikov in uprave družbe.

Na to se je s posebnim obvestilo za javnost odzval Franc Kangler, predsednik mestnega odbora SDS Maribor in zapisal: “Pozivam ministra za gospodarstvo, šport in turizem Matjaža Hana in državnega sekretarja, Matevža Frangeža, da v okviru svojih pristojnosti nemudoma ukrepata in sprožita postopke na vladi Republike Slovenije za reševanje 360 delovnih mest v


Mariborski livarni.”

MLM ima zagotovljena naročila in delo do leta 2030. Finančni dolg, ki obstaja je dolg do države. Zelo smo zaskrbljeni za mačehovski odnos do Maribor in delavcev v našem mestu. Tudi predsednica odbora za gospodarstvo mag. Bojana Muršič, bi se ob tem morala zavzeti za vprašanje Mariborske livarne.

(Zvočni posnetek izjave Franca Kanglerja);

 

VREME

Maribor
jasno
53%
3.6km/h
0%
26°C
27°
25°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.