Kar naenkrat tudi Svoboda išče upokojence. Rupar pa še bolj strnjuje vrste.

denar

Kar naenkrat so se v skrbi za upokojence zbudili prav vsi. Celo stranke DeSUS je vstala, kot feniks iz pepela in tudi njo spet zanima skrb za upokojence. Tudi Golob pripravlja neko seniorsko režo.

Svoboda bi rada pohrustala DeSUS, pa še sama ustanavlja seniorsko mrežo

Svoboda bi si rada pripojila DeSUS, a v stranki, njihov začasni predsednik Anton Rifelj, ki je vodenje stranke upokojencev začasno prevzel po odstopu Ljuba Jasniča, poudarja, da združitev z Golobovo stranko zanje ne pride v poštev. Neodvisno od pogovorov z Desusom pa v Svobodi ustanavljajo svojo seniorsko sekcijo, ki bo po Golobovih besedah vplivala na politiko stranke pri vprašanjih upokojencev. Šlo naj bi za avtonomno in široko politično platformo, v kateri bodo lahko sodelovali tako člani Svobode kot posamezniki iz različnih organizacij, ki združujejo starejše.

Odstopljeni predsednik DeSUS-a Ljubo Jasnič

V 1. oktobru Pavla Ruparja, zelo delavni. Začeli bodo z zbiranjem podpisov

A ne glede na to, društvo-inštitut 1. oktober, ki je bil ustanovljen zaradi številnih stisk upokojencev in kateri v Ljubljano na shod vsak mesec privabi preko 20.000 ljudi, dala še bolj zavzeto. Kot je za naš portal dejal njihov prvi mož Pavel Rupar, so se v društvo pridružili številni strokovnjaki, eminence in intektualci, ljudje z večjim znanjem, kot ga imamo, a z enim ciljem, da nam pomagajo. 

“Kmalu bomo začeli zbirati podpise k vloženemu zakonu, podrobno vas bomo obvestili takoj, ko bodo pravne zadeve urejene! Oblikujemo pristopne izjave, objavili jih bomo te dni, pričakujemo člane ne glede , katero stranko ste volili, vseh prepričanj, stare in mlade, vseh ver in nacionalnosti. To ne bo politična stranka! To bo članstvo ljudi, ki smo na robu dostojanstva in ki vemo, da mora tudi za nas biti bolje! In to kmalu, časa pa nimamo veliko. Hvala vsem za pomoč, prisotnost na shodih, pisma. Voljo in moč imamo, fantje v ekipi so nadvse pridni in ponosen sem na njih,” je za naš portal dejal Pavel Rupar.

Pavle Rupar, ustanovitelj inštituta, 1. oktober

So pa iz inštituta 1. oktober tudi sporočili, da bo kljub veliki zasedenosti avtobusov, tudi 31. marca na shod upokojencev odpeljal posebni avtobusni prevoz. iz Maribora.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.