slika: družbeno omrežje

Karlovanje. Nov izraz neumnosti, ki jo zganja Karel Erjavec, ki se že vidi, kot bodoči predsednik vlade. A do tam je še dolga pot.

Karlovanje po Erjavčevo

Če bi Erjavcu slučajno uspelo, bi bila njegova izvolitev največji absurd na svetu. Človeku, kateremu so volivci namenili pičlih 394 glasov podpore, bi dali v roke vodenja vlade? Za konstruktivno nezaupnico je sicer dovolj že 10 poslanskih podpisov, Erjavec pa jih pričakuje 43. Na ta način bo očitno KUL naredila dolgo napovedovan korak, ki pa glede na izjave in zagotovila ključnih poslancev iz Stranke modernega centra, ni dovolj za prevzem vlade. Iz zakulisja pa prihajajo celo informacije, da vsaj trije poslanci DeSUS-a Erjavca pri glasovanju ne nameravajo podpreti.

Nezaupnica, katero so zagotovo sestavljali sami “pametni” ljudje od Šarca, Bratuškove, Fajonove in Mesca, vsebuje tudi življenjepis najbolj (ne)sposobnega. A v njem ni nobenega zapisa o tem, da na zadnjih parlamentarnih volitvah sploh ni bil izvoljen za poslanca in da še vedno prejema nadomestilo po prenehanju ministrske funkcije. Prejšnji mesec je tako prejel 4.274 evrov bruto nadomestila.

Svet SMC na nedavnem zasedanju ni sprejel sklepa, da podpira Karla Erjavca za mandatarja, kar so v KUL sicer pričakovali. Prav tako med poslanci ni zaznati navdušenja, da bi glasovali za neobetajočo koalicijo, sestavljeno iz strank, ki so že sestavljale vlado, ki je zaradi razhajanj razpadla, ko je njen predsednik Marjan Šarec vrgel puško v koruzo in skočil v prazen bazen.

Bodo po nezaupnici, v prazen bazen skočili tudi predstavniki kul koalicije?

PM