18. decembra lani je odjeknila novica o tem, da je ministrstvo za zdravje v ponovnem postopku javnega naročanja za javno naročilo “Nakup hitrih antigenskih testov (HAGT) za diagnostiko COVID-19 (II.)” odločilo, da za nakup okrog 500 tisoč hitrih antigenskih testov izbere družbo Majbert Pharm, ki je ponudila najcenejšo ponudbo in sicer 1,982 evra z DDV za test.

Zavajanja POP TV-ja

Včeraj sem podpisal pogodbo s podjetjem Majbert Pharm za dobavo 500 tisoč hitrih testov po ceni 1,9 evra za test,” je takratni minister za zdravje Tomaž Gantar po sklenjenem poslu povedal za POP TV. Kljub temu pa to ni ustavilo POP TV-ja, da ta ne bi pompozno poročal v smislu, češ s tem naročilom je povezan SDS, ker je nekdanji član podmladka stranke Luka Lah preko družabnega omrežja Instagram posnel lastnika podjetja Majbert Pharm Klemna Nicolettija in Alana Amadeja Eferla in ob tem povedal, da sta fanta sklenila “bolan” posel. Piše Nova24TV.

Glede na to, da je Ministrstvo za zdravje tisto, ki je v postopku javnega naročanja izbralo podjetje Majbert Pharm, pod pogodbo pa se je podpisal takratni minister Gantar, je težko razumeti, kaj ima z izbiro dobavitelja stranka SDS? Odgovornosti Gantarja namreč niti z besedo ne omenjajo, čeprav bi bilo edino korektno, da bi jo. Še posebej v luči dejstva, da je Gantar za njihovo televizijo potrdil, da se je pod pogodbo tudi podpisal. Čemu je kljub temu v ospredju domnevna odgovornost stranke SDS, je seveda jasno kot beli dan.

PM