Kasirata 9000 evrov bruto, pa sploh ju ni v Bruslju?

tanja

Prav zanimivi sta dami, v ustih polni poštenja, iz Bruslja pa kasirata 9000 evrov vsak mesec? To sta seveda Tanja Fajon in Irena Joveva.

V službi ju ni, pa kasirata 9000 evrov bruto?

Tako delajo tisti, ki so veliki le na besedah. Velika bojevnica za pravičnost Tanja Fajon, bi seveda morala svojo delo evropske poslanke namesto v Slovenji opravljati v Bruslju. A sicer Fajonova na papirju ne krši nobenih pravil, bruseljski viri portala Nova24TV pa sporočajo, da njeno delo opravljanja evropske poslanke vseeno izgleda skrajno nehigienično in neevropsko. Edino pot v Bruselj je naredila, ko je kot govornica v Evropskem parlamentu blatila predstavitveni načrt Slovenije za predsedovanje Svetu Evropske Unije. Tam je tudi pozirala skupaj z Jašo Jenullom pred vrati Evropskega parlamenta s slikami petkovih nezakonitih protestov.

Z še eno “pravičnico” je podobno. Evropska poslanka Irena Joveva, recimo ni bila v Bruslju že več kot leto dni, kljub njenemu poro’du. A še vedno vsak mesec dobiva kar lepe denarce, še posebej za slovenske razmere. Očitno je to praksa LMŠ? Kaj bi na to rekla njena kolegica, še ena “pravičnica” Lidija Divjak Mirnik?

Tanjo Fajon, pa vidijo zelo pogosto v prostorih Državnega zbora Republike Slovenije. Bistveno več kot v Bruslju. Uslužbencem državnega zbora, ki jo srečavajo, se zdi skrajno nenavadno, da se evropska poslanka z zelo visoko plačo za slovenske razmere prosto sprehaja po Sloveniji in izvaja medijske in politične napade na sedanjo vlado. 

Kaj vse pripada vsakemu evropskemu poslancu. Kot piše portal Nova24TV evropski poslanci vsak mesec prejmejo 9000 evrov bruto plače na mesec, dodatnih 4500 evrov na računu, za katere javnost nima pravice izvedeti, komu in kam so šli, služben avto, plačani potni stroški in dnevnica 320 evrov za zasedanje parlamenta.

To so take in podobne slovensko političarke, polne poštenja, poštene pa le na jeziku?

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.