POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 26. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1189 klicev, med njimi 14 nujnih. Med 462 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 72 kaznivih dejanj, 59 kršitev JRM in 92 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, po 3 povzročitve telesne poškodbe in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, 2 grožnji ter 1 rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrepi prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 35 krat posredovali na javnem kraju in 24 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 78 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 12 nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali in v 2 huje. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 22 oseb in sicer 9 na območju PU Maribor, 7 na območju PU Koper in 5 na območju PU Murska Sobota. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (5), Hrvaške (5) in Nemčije (5).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.