evrov
Evro denar

Še vedno imamo dva bivša, ki za nič dela prejemata na svoj račun zajeten kupček evrov. Pa še enega privilegíranega upokojenca, ki dobiva več, kot marsikateri minister.

ODLIČNO ŽIVLJENJE NA PLEČIH DAVKOPLAČEVALCEV

Nekaterim se res gode. Še posebej bivšim ministrom. Prvi je od včeraj hudo poraženi Karl Viktor Erjavec, nesojeni mandatar in politični odpadnik. Položaj bivšega mu pripada še kar nekaj časa. In tako za nič dela, razen zbijanja norčij, je januarja prejel 4.274 evrov nadomestila oziroma kar 2.543 evrov neto. Lepo, za nič dela.

Druga pa je še ena bivša, tudi iz DESUS-a, Aleksandra Pivec. Ta je oktobra lani sama odstopila s položaja ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, a še vedno prejema nadomestilo za brezposelne politike. Ta pripada tistim izbrancem ljudstva, ki si nikakor ne morejo najti službe. Januarja je prejela kar zajetnih 4.457 evrov bruto davkoplačevalskega denarja, v denarnico ji je tako kapnilo 2.779 evrčkov neto nadomestila za nič dela. Prejema ga že četrti mesec zapored. Da doktorica kemijskih znanosti ne more najti zaposlitve, je res malo za lase privlečeno? Piše SIOL. No za primerjavo. Pivčeva je dobila za nič dela dobila skoraj toliko, kot recimo nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja Jelko Kacin. V primerjavi, recimo z ministrom Jernejem Vrtovcem pa le 600 evrov manj. S tem da seveda oba še kako hodita v službo.

Potem pa je tu še en privilegíran. Ta je upokojenec, ki se še vedno meša v politiko in mu država še vedno vsak mesec nakazuje kar zajeten kupček denarja. Tako lepo je poskrbljeno za nekdanjega predsednika Milana Kučana. Njemu smo davkoplačevalci namenili 1.639 evra dodatka k njegovi pokojnini.

Nekaterim za nič dela tisočake, drugim pa za veliko dela nekaj 100 evrov. V tej državi je še vedno nekaj hudo narobe?

PM