Tanja Fajon, radikalna
Tanja Fajon, slika, družbena omrežja

Se stranka SD pogreza vse globlje in globlje. Radikalna politika, ki jo izvaja Tanja Fajon očitno ne bo rodila dobrih rezultatov.

Radikalna politika Tanje Fajon pripeljala do upora županov?

Radikalna politika Tanje Fajon ima le eno temo, uničenje Janeza Janše za vsako ceno! Čeprav je ravno politika Janeza Janše, vsaj kar se občin tiče zelo dobra, vedo povedati mnogi župani. Tudi Tanja Fajon je zato pred odločitvijo. Ali se držati radikalne “anti Janša” politike, ali pa se bo začelo upadanje stranke in upor nekaterih županov.

Najprej je nestrinjanje z Fajonovo radikalno politiko obelodanil župan Radelj ob Dravi, Alen Bukovnik, ko je izstopil iz stranke, zatem je stranka izključila Emila Rojca, župana Ilirske Bistrice, z njim pa je odšla tudi vsa svetniška skupina stranke SD, tako da v tej občini praktično ni več članov stranke SD.

Preberite tudiPREOBRAT? Niti Tanja Fajon ne pričakuje več 46 glasov?

Se je pa s potezami radikalne Tanje Fajon, začela tudi neposlušnost drugih SD-jevih županov. Na zadnji seji predsedstva stranke tik pred novim letom, je Matjaž Rakovec, župan Kranja iz vrst stranke SD, protestiral proti napadalni politiki Fajonove oziroma ožjega vodstva SD zoper vlado Janeza Janše, saj gre za vlado, ki do občin vodi dobro politiko. Rakovca naj bi pri tem podprla tudi Peter Dermol iz Velenja in Aleksander Jevšek iz Murske Sobote, oba SD-jeva župana, piše Požareport. No so pa tudi izjeme, recimo županja Ptuja Nuška Gajšek, naj bi Tanji Fajon še naprej zvesto držala “štango”!

A očitno se Tanja Fajon ne zmeni za klice obupa županov. Le kam jo bo pripeljala njena radikalna politika?

PM