Katera imena in priimki so najbolj pogosti na Štajerskem?

slika: mojskratek.si

 Luka med najbolj priljubljenimi imeni tudi na Štajerskem

Družine se bodo na novega leta dan po vsem svetu razveselile številnih Aleksandrov, pa tudi Oliverjev, Sofij, Lucasov, Liamov in Helen, ki sodijo med pogostejša imena v številnih državah sveta.

v Sloveniji in tudi na Štajerskem starši novorojenčke najpogosteje poimenujejo z moškimi imeni: Luka, Jakob, Mark, Žan, Jaka, Jan in Anže, ter ženskimi imeni: Zala, Eva,  Ema, Sara, Zala, Lara in Nika.

Na Štajerskem je najbolj razširjeno moško ime Franc kar 4.879 Štajercev nosi to ime, sledijo Ivan, Jožef in Anton, pri ženskah prednjači Marija. Štajerk s tem imenom je kar 9400. Sledijo Ana, Maja in Irena.

Najpogostejši priimek na Štajerskem je Kranjc, teh je kar 2724, sledijo še Horvat, Novak in Petek.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.