Domov KORONAVIRUSCEPLJENJE Katero cepivo ljudem povzroča največ težav?

Katero cepivo ljudem povzroča največ težav?

Objavil: e-maribor

V Sloveniji poteka pospešeno cepljenje. Do danes se je cepilo že preko pol milijona ljudi ali 534.893, kar je 28.5% prebivalstva.

S katerim cepivom imajo ljudje največ težav

Na NIJZ so od začetka cepljenja proti covid-19 do vključno devetega maja v register neželenih učinkov prejeli 2.585 prijav neželenih učinkov po cepljenju s cepivom Pfizerja in BioNTecha, 103 po cepljenju z Moderno, 1.985 po cepljenju z AstraZeneco in eno prijavo po cepivu Johnson & Johnson. V veliki večini gre za splošne težave in bolečine na mestu vboda. Piše SIOL.

  • Pfizer: 2.585 prijav, Iz poročila o spremljanju neželenih učinkov po cepljenju proti covid-19 je razvidno, da so prejeli skupaj 2.585 prijav neželenih učinkov po cepljenju s cepivom Pfizerja in BioNTecha. Od tega so prejeli 43 prijav, ki so vsebovale neželene dogodke, klasificirane kot resne. Tako je bilo prijav resnih neželenih učinkov 1,7 odstotka glede na vse posredovane prijave.
  • Moderna 103 prijave. S cepivom Moderne je bilo doslej opravljenih 78.226 cepljenj, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so prejeli 103 prijave neželenih učinkov. Šest prijav po cepljenju so uvrstili med resne, kar je 5,8 odstotka vseh prejetih prijav s tem cepivom.
  • AstraZeneca 1985 prijav. S cepivom AstraZenece je bilo do devetega maja v Sloveniji opravljenih 142.883 cepljenj, prejeli so 1.985 prijav neželenih učinkov. Prejeli so 25 prijav po cepljenju, ki jih označili kot resne, kar je 1,3 odstotka glede na vse posredovane prijave.
  • Johnson & Johnson, samo ena prijava. S cepivom Johnson & Johnson je bilo opravljenih 2.162 cepljenj, prejeli so en neželen učinek, šlo je za glavobol in povišano telesno temperaturo.

P.M.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.